Dom > Vijesti > Sadržaj
Četiri načina za čišćenje cijevi hladnjaka za inženjering
Oct 19, 2017

Nakon dugoročne rad cijevi hladnjaka za Inženjerstvo površina hlađenja cijevi će se povećati toplinski otpor i otpor tečenju, tako da postupno smanjuje učinkovitost prijenosa topline, tako da ne mogu jamčiti hlađenje zahtjevima. Očito, održavanja naglasak trebao biti stavljen na prašini čiste, Yuanwang topline prijenos opreme ovdje predstaviti nekoliko sredstava za čišćenje:

1), mehanička metoda

a, upotreba električne čišćenje alata. To jest, od motora voziti savitljiva osovina rotacijskih kretanja, na kraju osovine najlon četkom ili četkom na pranje i pranje, a kroz vodonepropusni poklopac za vodu oko osi, kako bi se pravovremeno oprati labav prljavštine.

b, sa okrugle cijevi na jednom kraju zavarivanje cijevi promjera slična žičane četke dok rotirate strana unaprijed, prljavštine mogu oročiti u šupljinu cijev, neće proizvesti prljavštine preko deblji i deblji gurnuti teže , ovaj pristup se češće koristi, ali intenzitet rada.

(2), korištenje visokotlačna pumpa (tlak 10 ~ 20Mpa) sprej za pranje, visokotlačnog voda efekt je bolji, uglavnom za inter cijevi za čišćenje.

(3), korištenje spužva loptu na prijenos topline cijev za automatsko čišćenje. Prema različitim skale sa različitih tvrdoća spužve lopte, za posebne tvrdokorne prljavštine, može se koristiti sa "pojasom" - kao dijamant spužva loptu. Njegova uloga je da koristite fleksibilniji i fleksibilna spužva u cijev za prijenos topline, spužva loptu kompresije i unutarnjeg zida cijevi su u kontaktu sa lopta i zid za proizvodnju relativnog kretanja, i dalje trenje zida, talog uklonjen.

(4), kemijski način čišćenja:

a, trikloretilen otopinom za čišćenje obrnuti cirkulaciju, rješenje tlak nije veći od nazivni radni tlak. Čišćenje vrijeme ovisi o stanju prljavštine i onda voda se uvodi u čišcenja dok ne otpadne vode vode se čisti.

b, koristeći namakanja Ugljik tetraklorid. Rješenje je izlio u hladnjak za inženjering, nakon 15 do 20 minuta gledati boju otopine, ako je erozija je nepodnošljiva, onda opet staviti nova tekućina za namakanje do otpadne i čiste boje su slične, a zatim isperite vodom.